Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ایلام؛ فاطمه فتاحی: یکی از اقدامات بسیج سازندگی ایجاد صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم‌یار و اشتغال‌زا بوده است، استان ایلام نیز توانسته است با استفاده از ظرفیت مردمی اهدافی را در جهت احیای سنت قرض‌الحسنه، تقویت مشارکت مردمی، محرومیت‌زدایی، کاهش وابستگی به بانک‌ها، ایجاد اشتغال و ایجاد تعاونی با شعار و مدل کار برای مردم، کار با مردم و کار توسط مردم دنبال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها اشتغال به یکی از مسائل اصلی اقتصاد کشور تبدیل شده و هر کدام از اجزای نظام اقتصادی تلاش می‌کنند به سهم خود، گامی برای حل این مسئله بردارند، نیاز جامعه به این صندوق های قرض الحسنه اشتغال‌زا پیش از پیش احساس می‌شود.

در میان تمام صندوق‌های قرض الحسنه مردم یار محلات ایلام، صندوق‌های قرض الحسنه محله مهرآباد ایلام زیر نظر مسوول صندوق خانم فوزیه آشام الگوی برتری برای سایر صندوق‌ها شده است و توانسته در محله‌ای که بیشتر افراد بیکار هستند، اشتغال‌زایی ایجاد شود.

جمعی از اهالی محله مهرآباد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با تمجید از طرح صندوق‌های قرض الحسنه مردم یار در کمک مالی به مردم محله، بخصوص جوانان از ایجاد این طرح در محله خود احساس خرسندی کردند.

جوانان محله مهرآباد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از تاثیر مثبت این تسهیلات قرض الحسنه که سبب شده ایجاد شغل و در آمد شده است، خبر دادند و با امیدواری از کمک‌های بسیج سازندگی استان در راستای توسعه شغل خود تقاضای حمایت بیشتری کردند.

وجود ۴ صندوق قرض الحسنه مردم یار و مردم‌دار در محله مهرآباد

در ادامه فوزیه آشام، مسوول صندوق‌های قرض الحسنه محله مهرآباد، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ایلام، گفت: محله مهرآباد ۴ صندوق قرض الحسنه مردم یار و مردم‌دار دارد، بیشتر اعضای صندوق خانم‌های خانه دار هستند که این طرح تسهیلات تماما قرض الحسنه سبب خوداشتغالی و ایجاد مشاغل خانگی توسط آنان شده است.

وی افزود: از آنجا که اعضای صندوق بیشتر بانوان و افراد خانه دار هستند، آورده ماهیانه اعضا از 20 الی 40 هزار تومان است که تمامی زنان بتوانند در این صندوق‌ها عضو شوند. در زمان ارائه تسهیلات اعضا 5 برابر آورده خود وام دریافت می‌کنند و بعد از یک ماه استراحت اقساط آغاز می‌شود که علاوه بر آورده ماه جدید اقساط نیز پرداخت می‌کنند.

مسوول صندوق‌های قرض الحسنه محله مهرآباد در ادامه، تصریح کرد: هدف این صندوق ها ارائه تسهیلات در جهت اشتغال زایی است،  چرا که در محله مهرآباد چون نیاز به اشتغال در جوانان بسیار دیده می‌شود؛ از طرفی صندوق ما تا حدود هفت میلیون تومان بدون ضامن تسهیلات ارائه می‌دهند که این مبلغ برای راه ‌اندازی اشتغال‌های خانگی و کوچک بسیار مفید است.

این کارآفرین در ادامه، افزود: برای هر صندوق در بانک یک حساب توسط حسابدار هر مسجد یا محله ایجاد می‌شود که بعد از جمع آوری تمام آورده‌های اعضا پس از شش ماه وام ارائه می‌شود؛ این تسهیلات به سه دسته تسهیلات معیشتی، اشتغال‌زایی و ضروری تقسیم می‌شود، تسهیلات معیشتی مانند وام‌های پزشکی هستند که در حد 2 یا 3 میلیون تومان است. وام‌های اشتغال‌زایی نیز سرمایه‌ای برای افراد مهارت آموز یا دارای مهارت است.

آشام در پایان گفت: در کنار ارائه تسهیلات، اقدام به برگزاری کلاس ‌های مهارت آموزی نیز کرده‌ایم که جوانان و اعضا بتوانند بعد از فراگیری مهارت‌های مورد نظرشان مانند خیاطی شغل خود را ایجاد کنند.

انتخاب ۱۳ تسهیلگر برای کمک به اعضای صندوق‌ها

در این راستا علی هواسی مسوول قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج سازندگی گفت: طرح اشتغال زایی صندوق‌های قرض الحسنه مردم یار و مردم‌دار در کشور از سال ۹۶ آغاز شده است؛ در این طرح مردم انجام دهنده کار و ذی‌نعفان کار نیز هستند؛ برای ایجاد صندوق‌ها با توجه به جمعیت‌های هر استان تعداد صندوق‌ها و تعداد تسهیل گران مشخص شد که قبل از شروع به کار تسهیلگران ۴ ماه دوره آموزشی را گذارند.

وی افزود: ۱۳ تسهیلگر برای استان ایلام انتخاب شدند که با همکاری سازمان بسیج و سپاه ناحیه کار خود در سال ۹۷ آغاز کردند؛ همچنین سپاه برای رونق بخشی به این طرح دفاتر کار، ایاب ذهاب و همچنین حقوق تسهیلگران را تامین می‌کند.

مسوول قرارگاه جهادی اقتصادی سازمان بسیج سازندگی در ادامه بیان کرد: بسیج سازندگی در راستای حمایت از صندوق‌ها تفاهم نامه‌ای با بانک انصار امضا کرد که در صورت ایجاد حساب صندوقها در بانک انصار، بانک انصار نیز ۱۰ میلیون وام قرض الحسنه به صندوق‌ها ارائه دهد؛  همچنین بسیج سازندگی استان نیاز کل یا بخشی از وام‌های اشتغال‌زایی که به بسیج سازندگی اختصاص داده می‌شود را به صندوق‌ها تزریق می‌کند.

ارائه ۶ میلیارد تومان تسهیلات به اعضا

لازم به ذکر است، تعداد صندوق‌هایی که در استان ایلام باید ایجاد شود ۴۶۹ عدد است که از این صندوق‌ها ۴۴۴ صندوق ایجاد شده است و تا پایان سال مابقی صندوق های نیاز تشکیل خواهند شد، تا کنون به اعضای ۴۴۴ صندوق ۵۲۰۰ وام به مبلغ تقریبی ۶ میلیارد تومان ارائه شده است.

انتهای پیام /970896/ع

منبع: فارس

کلیدواژه: ایلام اشتغال سپاه صندوق های قرض الحسنه مردم یار قرض الحسنه مردم یار محله مهرآباد بسیج سازندگی صندوق ها اشتغال زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۵۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد

مرتضی فیروزآبادی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۰ در مصوبه بودجه سالانه، بندی مبنی بر ایجاد سالانه ۵۰۰ هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد لحاظ شده است، اظهار کرد: برای اجرای این بند از مصوبه پیش‌بینی‌هایی شده که باید زیرساخت‌های لازم توسط وزارتخانه‌های مربوطه فراهم شود که در سال ۱۴۰۲ حداقل ۲۶۰ هزار طرح اشتغال ایجاد شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲، منابع پیش‌بینی شده توسط قانون بودجه معادل ۳۵ هزار میلیارد تومان بود و ۵۰۰۰ میلیاردتومان نیز از محل جزء ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تخصیص یافت. در سال گذشته برآورد کمیته امداد این بود که اگر سرانه اشتغال ۱۰۰ میلیون تومان باشد، می‌توان حدود ۴۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد، اما در این زمینه امداد با چند مانع مواجه شد؛ مورد اول این بود که عملا جذب و فرآیند پرداخت تسهیلات جزء ۳ با تاخیر آغاز شد و تحقق آن بسیار پایین بود. همچنین به واسطه تورم، میزان سرانه تسهیلات برای هر فرد به میانگین ۱۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد که طبیعتا منجر به کاهش تعداد اشتغال خواهد شد.

معاون رئیس کمیته امداد ادامه داد: همچنین تنها ۳۰ هزار میلیارد تومان از منابع جزء ۴ کمیته امداد به استان‌ها ابلاغ شد که ۲۴.۸ همت از این میزان و معادل ۸۲ درصد جذب شده است.

فیروزآبادی درخصوص میزان سرانه تسهیلات اشتغال در سال گذشته بیان کرد: سال ۱۴۰۱ میزان سرانه تسهیلات ۸۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال گذشته برای هر نفر میانگین معادل ۱۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است؛ به عبارتی میزان سرانه تسهیلات با افزایش ۱.۵ برابری همراه بوده است.

مدیرعامل بنیاد حیات با بیان اینکه سرانه تسهیلات اثر مستقیمی بر کیفیت مشاغل و خودکفایی مددجویان دارد، گفت: تغییر سیاست به سمت افزایش سرانه تسهیلات منجر به افزایش خودکفایی افراد می‌شود، به طوریکه طی سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد خودکفا شدند؛ این‌ افراد کسانی بوده‌اند که سنوات قبل دارای شغل شدند و به پایداری شغل رسیدند و پس از مدتی از تحت پوشش کمیته امداد خارج شدند.

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که چه کسانی مخاطبان اشتغال کمیته امداد هستند؟ تصریح کرد: ۵۰ درصد مخاطبان کمیته امداد زنان سرپرست خانوار هستند، همچنین ۵۰ درصد مخاطبان را نیز ساکنان روستاها تشکیل می‌دهند. ۹۰ درصد مخاطبان کمیته امداد فاقد مدارک دانشگاهی بوده و دارای دیپلم و پایین‌تر از دیپلم هستند که باید با مهارت‌آموزی برای اشتغال آماده شوند. به عبارتی عموما مراجعه‌کنندگان به کمیته امداد زن، روستایی و فاقد مدارک دانشگاهی هستند.

وی همچنین درخصوص رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط کمیته امداد نیز گفت: عموما رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط امداد شامل مشاغل روستایی مانند دام و دامپروری، صنایع دستی و قالیبافی و همچنین مشاغل خدماتی است. در حال تلاش هستیم تا جوانان تحت پوشش را نیز به سمت مشاغل مربوط به دانش بنیان حرکت دهیم.

مدیرعامل بنیاد حیات در ادامه درخصوص هدف‌گذاری امداد برای ایجاد اشتغال در سال ۱۴۰۳ نیز بیان کرد: با توجه به محدودیت‌های نظام بانکی و حسب نظر بانک مرکزی، سقف تسهیلات اشتغال در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش نیافته است و با توجه به بازتوزیع دستگاه‌ها در قانون بودجه ۳۰ هزار میلیاردتومان برای کمیته امداد پیش‌بینی شده که نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۰۰۰ میلیارد تومانی همراه است. با این وجود در تلاش هستیم در سال جاری با بهره‌گیری از سایر منابع حداقل ۳۰۰ هزار اشتغال جدید در سال جاری ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قیمت خانه در جنت آباد تهران امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کارگران؛ صف اولی‌های جبهه تولید
  • امید تازه در پروژه ۱۰ساله لرستان/ برج‌های دوقلو احیا می‌شود؟
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • خدمت به محرومین و توانمندسازی آنان، اولویت مهم کمیته امداد 
  • نخستین پارک آموزش ترافیک شهرداری قزوین در محله هادی آباد 
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • کاشت ۸۰ هکتار باغ زیتون در لرستان
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد